Умуват как да облекчат трафика в центъра на Благоевград

Общинската комисия за организация и управлението на Благоевград ще обсъди мерки за облекчаване трафика в областния център. Това обяви преди дни кметът Румен Томов.

„Ще се обсъди как да се увеличи пропускателната способност на кръговите кръстовища, ще мислим и кои улици да станат еднопосочни, така че да се облекчи движението“, подчерта градоначалникът.

В заседанието на Комисията за организация и управление на движението ще участват и представитеи на таксиметровите фирми, които ще дадат свои предложения за облекчаване на трафика.

Според Томов това е една от редицата мерки, които общината предприема срещу замърсяването на въздуха.

В бюджета за 2020 година са заложени средства за поставяне на филтри на сградите срещу фините прахови частици.

„Ще направим и предложение до общинския съвет по европейски проект да се купят електроавтобуси чрез създаване на общинско-транспортно дружество“, допълни кметът.

В началото на зимата той издаде заповед за налагане на санкции на физически лица и фирми, които горят отпадъци на нерегламентирани места. До момента обаче не е наложена нито една глоба. Томов се оправда с факта, че в общината не е постъпил нито един сигнал, а общината няма ресурс сама да търси нарушителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене