Само в Топ Песа – документ! Благоевград влиза в предизборна кампания! ОИК спешно трябва да поправи грешката си и да гласува по закон

Общинската избирателна комисия, част от членовете на която погазиха закона и гласуваха политически трябва спешно на заседание да изпълни разпоредбите на административен съдия Димитър Узунов, определил решението им, с което отказаха да прекратят правомощията на кмета Румен Томов, нарушил член от ЗМСМА, съгласно който законът предвижда предсрочно прекратяване на правомощията.

С изключение на членовете на комисията от ГЕРБ останалите си затвориха очите пред погазването на закона и отказаха да детронират кмета Румен Томов. Съдът е категоричен, че взетото от ОИК решение е незаконосъобразно и трябва незабавно да бъде спазен закона при тяхно спешно последващо рещение. Т. е правомощията на кмета Томов да бъдат прекратени. Припомняме, че бившият кмет Атанас Камбитов внесе жалба в ОИК ,информирайки я, че има нарушение на закона и, че Томов в качеството му на кмет е и търговец и не се е заличил като такъв в търговския закон. ОИК гласува политически и отказаха да детронират градоначалника и да спазят закона. 4 партии ГЕРБ, лично Бойко Борисов, МИР ,представляван от Албина Анева, Валери Смиленов от Нова Алтернатива и Илия Илиев от Свобода обжалваха в съда решението на комисията. На заседание по казуса адв.

Албина Анева направи брилянтна защита на тезата си за незаконното решение на ОИК, тя оспорва доводите на адвоката на Томов Милана Кривачка. Така изслушвайки страните съдът взе мъдрото и безпристрасно решение и обяви политическото решение на ОИК за незаконосъобразно. Политици от ВМРО, ДПС, БСП, ДСБ, бяха разобличени, че след договорки могат да нарушат закона и да гласуват по „указания“. В ОИК станахме свидетели и на безпрецедентен опит за антидатиране на документ, по искане на Йордан Симонски от БСП, на смехотворно изказване на член на ВМРО, който твърдеше, че нищо, че има нарушение да се даде шанс на кмета Томов, защото хората го спирали по улиците и го умолявали за това.

Друг от гласувалите против пък се надяваше на общинска длъжност. Слуховете за това, че съдът ще бъде омилостивен, че са си опекли нещата се оказаха пълен балон. Административен съдия Димитър Узунов показа професионализъм и безпристрастност в решението си. Чест прави на Валери Смиленов от Нова Алтернатива, който остана твърдо на принципните си позиции и внесе жалба заедно с колежката си от ОБС Албина Анева. Очаквайте подробности. Благоевград започва подготовка за предсрочни местни избори.

И за да не се спекулира с това, че ОИК Благоевград може да си гласува както си иска този път припомняме, че носят наказателна отговорност, ако не изпълнят съдебно разпореждане!!! ЗАБЕЛЕЖКА НА ВНИМАНИЕТО НА ОИК! Чл. 296. (Изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Доп. – ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. – ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22. 12. 2009 г., доп. – ДВ, бр. 41 от 2015 г., в сила от 06. 07. 2015 г.) Който попречи или осуети по какъвто и да е начин изпълнението на съдебно решение или не изпълни заповед за защита от домашното насилие или Европейска заповед за защита, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до пет хиляди лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене