ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! Васил Божков : Вложих 20 милиона в Левски! С новия закон на Симеонов ще ми съсипят бизнеса, ще съсипят и отбора!

Появи се видео от днешната среща на Васил Божков с феновете на Левски, която се проведе на „Герена“. На нея са пристъствали изпълнителният директор на „сините“ Павел Колев и директори от „Нове Холдинг“. Във видеото, публикувано от Топ Преса, се чува как Божков казва, че без своя бизнес, няма как да издържа клуба.

Срещата продължи два часа.  Часове след нейния край, за Топ Преса излезе с информация, според която е било обсъждано бъдещето на клуба, предвид предложения от Валери Симеонов закон за национализиране на лотарийните игри. Именно „Национална лотария“ е основният спонсор на столичния гранд, а главен акционер в компанията е Васил Божков.

Това се и очакваше да бъде предмет на разговора, защото ръководството на Левски няколко месеца отказваше поканата на феновете на среща, но след събитията от тази седмица само инициира срещата.

Васил Божков е помолил феновете за подкрепа, без да уточнява каква точно да бъде тя, пише „Спортал“. Той също така е заявил, че ако готвеният закон влезе в сила,то по всяка вероятност ще спре и финансирането на Левски.

Според думите му, той е вложил над 20 милиона лева до този момент, а фирми като „Главболгарстрой“ и „Виваком“ всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене