Жители от общините Сатовча, Гърмен и Хаджидимово блокираха път, недоволстват заради престъпно разбитата инфраструктура

Много жители и автомобили тази сутрин се събраха на протест и блокираха пътя който минава през трите общини Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Те протестират заради  разбития път, по който всеки ден се движат и трошат автомобилите си.

Събрана е и подписка от близо 2 000 човека, която ще бъде  внесена в Министерски съвет, АПИ и другите съответни институции, отговарящи за пътната инфраструктура.

Начело на протеста тази сутрин застанаха кметът на община Сатовча, Арбен Мименов, кметът на село Вълкосел Сюлейман Арунов, кметът на село Абланица,  както и много кметове на населени места и жители от трите общини.

Протестът е заради изключително разбития път по трасето на който на много места пороите са отнесли асфалта, има образувани огромни свлачища, а ремонт  на пътя, за чиято поддръжка отговаря АПИ не е правен от 7 години.

Протестиращите настояват за спешна намеса на държавата за бързото асфалтиране на жизнено важната за близо 20 000 жители от трите общини пътна отсечка.

Кметът Мименов заяви, че всяка година са принудени общините сами да ремонтират и почистват  пътната отсечка, за да може по някакъв начин да се предотвратяват нежелани нещастни инциденти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене