Джамбазки в защита на Полша и Унгария – не допускали джендър пропаганда

Българският евродепутат Ангел Джамбазки от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) пламенно защити властите в Унгария и Полша в пленарната зала в Страсбург.

Той говори по време на дебат, в който бе направена оценка на процедурата по член 7. Днес ще бъде гласувана резолюция по въпроса за напредъка на двете страни.

Наказателните процедури срещу Полша и Унгария са лов на вещици. Защото народите им са избрали суверенно своите правителства, каза Джамбазки.

И посочи кои и защо не харесват тези правителства:

Истинската причина да не ги харесват уважаемите колеги отляво – тези от Вас, които се гордеят повече с червената петолъчка, отколкото с националното си знаме, е, че Вие не харесвате политиката на Полша и Унгария по отношение на нелегалната имиграция, на еднополовите бракове, на джендър пропагандата, на акциите на г-н Сорос.

Според него левицата действа под формата на тоталитарна и болшевишка диктатура. Но не тя, унгарците и поляците ще решат как да бъдат управлявани техните страни.

Знам, че част от Вас се срамуват от националната си принадлежност. Но ще Ви кажа – много империи са се опитвали да заличат нашето национално чувство, но не са успели и Вие няма да успеете, продължи евродепутатът.

Българският представител бе репликиран от германската социалдемократка Катарина Барли. Тя го попита дали не смята, че в Унгария днес преследват инакомислещите – така, както правят диктаторите.

Точно това става не в Полша и Унгария. Поляците и унгарците избират своите правителства. Това става тук, в тази зала. Когато Вие не сте съгласни с нас, Вие ни обвинявате, не ни давате да се изразяваме и ни наричате с различни имена. Ето това е тоталитаризъм, ето това е потъпкване на свободата на словото, ето това е новият либерален ляв болшевизъм, отговори Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене