Туристи и жители на Гоце Делчев възроптаха: Пътя към рибарниците е разкопан, газим кал до колене, не може човек да отиде с една риба да почерпи приятели

Жители на Гоце Делчев и туристи възроптаха срещу разкопания път до „Рибарниците“ край града където неврокопчани обичат през почивните дни да ходят там, за да похапнат прясна риба. “Пътя към рибарниците е разкопан, газим кал до колене, коли затъват, не може човек да отиде с една риба да почерпи приятели“, се казва в сигнала подаден до медията ни.

Наша проверка установи, че трагичното състояние на пътя до „Рибарниците“ е от лятото, но сега вече съвсем е превърнат в лунни пейзажи с наводнения и кал до ушите. Багери ровят ежедневно. През лятото съсипването на пътя е било спряно от РИОСВ за известно време, но през декември изкопните дейности са възстановени и минаването е невъзможно и рисково.

Официалните отговори от РИОСВ и Басейнова дирекциа „Западнобеломорски район“е била разрешена обществена поръчка за укрепване на водоема на  собственикът му Айруш Хаджи. Настояваме за проверка дали е имало обществено обсъждане или след реакцията и сигнала през лятото, набързо процедурата е минала под масата, за да се тушира недоволството.

Хората настояват за проверки и съобщават, че с мрежа е бил заграден обществения път от собственици на друг голям имот до река Места което също препятства минаването с коли и дори пеша до „Рибарниците“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене