Петокласници и четвъртокласници от школата по математика от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев се забавляваха с магията на „интересните числа“

Четвъртокласници от школата по математика от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев заедно с четвъртокласници от същото училище, в събота си организираха изключително интересни занимания, при които, освен че показаха, но и упражниха на открито в Градския парка своите логически умения.

Денят бе наситен с много настроение – учениците решаваха забавни задачи, разгадаха някои закономерности, свързани с „интересните числа“, а също и мистерията около математическите софизми. Те умело влязоха в ролята на откриватели с играта „Търсач на думи“, а след това нареждаха танграми. Всички, които пък обичат да решават судоку, взеха участие в състезание за най-бързо мислещ участник. Две групи ученици наредиха страхотен пъзел, свързан със стогодишнината на ПМГ „Яне Сандански“.

Събитието приключи с играта „Търсене на съкровище“ – малките математици отговориха на всички въпроси с нужната бързина и точност, като достигнаха до съкровището, в което бе скрита наградата – изненада.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене