Шофьорът на камиона прегазил мъж в Якоруда застава пред съда

Окръжна прокуратура-Благоевград е внесла в съда обвинителен акт срещу П. А. за предизвикана от него смърт на пътя. Обвиняемият е правоспособен водач на МПС, управител на транспортна фирма, в която и той управлява товарен автомобил с полуремарке.

На 10.07.2018 г. мъжът тръгнал от с. Варвара, община Септември, за Солун, Гърция, като управлявал въпросното МПС, натоварено с 22 тона ПВЦ гранули. Минал през град Якоруда съм 15:30 часа, камионът се движел със скорост 44 км/ч. Пред него на пътя имало мотоциклет, управляван от С. Б., който карал с 39 км/ч. На задната седалка с него се возела съпругата му – А. Б. Двамата били с предпазни каски на главите, а жената държала мотика в едната си ръка.

При застигане на движещия се пред него с по-ниска скорост мотоциклет обвиняемият предприел неправилно изпреварване.

Срещу камиона обаче се движел лек автомобил „Опел“. Водачът на влекача и полуремаркето завил надясно и ударил мотоциклета. Возещите се на мотоциклета съпрузи паднали на пътното платно.

След пристигане на екип на ЦСМП пострадалият С. Б. бил транспортиран до болница, но въпреки проведеното лечение, на 27.08.2018 г. починал. Смъртта му, според експертизата, се дължи на хронична и остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, вследствие на установените травматични увреждания – съчетаната черепно-мозъчна и гръдна травма със счупване на дълга кост и последвалите усложнения от тях.

На съпругата на загиналия била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в тежка черепно-мозъчна травма, счупване на челюст, трайно затрудняване на движенията на снагата и трайно затрудняване движенията на левия горен крайник. Предстои наказателното производство срещу шофьора на товарния автомобил да продължи в съда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене