Големите звезди на женските ски пристигат в България за стартовете от Световната купа следващия уикенд в Банско

Вече почти всичко е готово по организацията на трите старта на алпийките. Двата старта по спускане са на 24 и 25 януари, а на 26 януари предстои състезанието в супергигантския слалом. Програмата набъбна, тъй като едва преди няколко дни стана ясно, че на 24 януари Банско ще приеме отложеното спускане във Вал Д’Изер (Франция) от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

„Залогът е изключително голям. Изправени сме пред едно предизвикателство за пореден път. Всички работят много добре по организацията. Нещата вървят в правилна посока. Целият елит в женските ски ще пристигне в Банско“, коментира президентът на българската федерация по ски Цеко Минев.
„Предстои вълнуващ уикенд. Очертава се битка за върха във всяка дисциплина. България отново ще е световния спортен център в рамките на тези 3 дни. Подготвили сме и интересна програма“, заяви заместник-председателят на централата Георги Бобев и добави: „Това е най-скиорският уикенд през целия сезон, тъй като мъжете са в Кицбюел, а жените в Банско.

„Времето в Банско е слънчево. На пистите има достатъчно произведен високотехнологичен сняг и вече имаме постоянна твърдост на снега“, сподели ръководителят на състезанията Виктор Гичев. „Започнахме с поставянето на обезопасителните мрежи в горната част на трасето. От 20 януари започваме тестовете на пистата, за които ще използваме състезателите от юношеския национален отбор“, разкри още Гичев.

В зоната на финала на Бъндеришка поляна ще бъде изградена трибуна за около 5 000 зрители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене