Без категория

Националния печат

печат

“24 часа”

Греков иска да се одобрят проекти за още 160 млн. лв.

Земеделският министър Димитър Греков ще поиска от Министерския съвет разрешение да бъдат одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони за още 160 млн. лв. Това ще стане, като бъдат увеличени таваните за т.нар. наддоговаряне, научи “24 часа”. За мярка 121 – “Модернизиране на земеделските стопанства”, ще може да се сключват договори за 15,4% над бюджета по нея при 7 на сто сега.

Меркел обмисля оставка през 2016?

Германия е твърде тясна за канцлера Ангела Меркел. Според нейни приближени в партията тя обмисляла да се оттегли предсрочно от канцлерския пост и да седне в шефското кресло или на ООН, или на Европейския съвет. Слухът за това ѝ намерение е стар, но бе подет за първи път от политици от ХДС.

“Капитал Daily

Над 13 млн. лв. дължи държавата за магистрала „Хемус“

Дни след като министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева отчете инвестиции за милиони в инфраструктура, стана ясно, че задълженията на държавата за строителството на магистрала „Хемус“ вече са между 13 и 14 млн. лв. Сумата беше посочена от Петя Стоянова, зам.-директор по икономическите въпроси в дружеството – изпълнител на отсечката Шумен – Белокопитово, „Автомагистрали – Черно море“. Заради забавените плащания работници от шуменската компания седмици наред протестират на обекта и пред областната управа във Варна. Недоволството продължи и в петък въпреки преведените дни по-рано 600 хил. лв.

“Труд”

38 души делят 62 шефски поста в държавната енергетика

Тридесет и осем души заемат 62 ръководни места в държавната енергетика. Това показа проверка на „Труд“ в 14-те най-големи дружества в сектора.

14 от всички ръководни позиции са на изпълнителни директори, а останалите на членове на съвети на директорите, наздорни органи и управителни съвети. За всяка от тях се взема отделно възнаграждение.

Помощник-машинистът, карал влака, мълчи. Колегите му се съмняват: Грешен сигнал причинил катастрофата

Ден след катастрофата с бързия влак София – Варна причините тънат в мистерия. Единственият човек, който може да разкаже какво се е случило – помощник-машинистът Христо Теляшев, е в шок и мълчи. Установено е, че той е карал влака.

“Стандарт”

Василев наредил измама за 206 млн.

206 млн. лева са източени от КТБ не наведнъж и в чували, а на порции от 2011 г. насам. За да се скрие липсата на крупната сума, Цветан Василев е заповядал по телефона на изпълнителния директор на трезора Орлин Русев да ги изпише като фиктивен кредит.

Украински снаряд уби човек в Русия

Напрежението между Русия и Украйна се увеличи още повече вчера, след като украински снаряд падна на руска територия и уби човек. Русия предупреди, че инцидентът ще има необратими последици, а Киев отрече да носи отговорност, предаде ИТАР-ТАСС.

“Сега”

Въпросителните около Корпоративна банка растат

Очаква се днес Консултативният съвет при президента да начертае ясни стъпки за излизане от кризата с КТБ, в която са затворени милиарди левове на граждани, фирми, общини, ведомства. В петък, на заседание на бюджетната комисия в парламента, депутатите изслушаха управителя на БНБ Иван Искров, но не се стигна до обсъждане на законопроект, който да осигури провеждането на спасителната операция.

Жп транспортът дерайлира след два тежки инцидента

Две влакови композиции дерайлираха в събота и в неделя. Жп транспортът влезе в черните хроники. В събота следобед край старозагорското село Калояновец загина главният машинист на влака София – Варна, 12 пътници бяха ранени. В композицията са пътували над 150 души. 24 часа по-късно между гарите Чумерна и Гавраилово, близо до Сливен, дерайлира последният вагон на товарен влак.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене