Притеснително! Скъсана дига край Хаджидимово продължава да застрашава района от наводнения! ВИДЕО

Разрушена дига в близост до голям транспортен мост създава предпоставки за прекъсване на пътя към селата Блатска и Абланица, сигнализираха жители на граничния град Хаджидимово. Дежурна група следи нивото на реката и ширината на разлива, информираха от клона на Напоителни системи в Гоце Делчеви ни увярават че за сега няма проблеми..Като временна мярка на мястото на разрушената дига са изсипани 240 кубика скална маса, а местни изхвърлят там строителен боклук, удостовери репортер на Топ Преса.

Средства за изграждане за нова дига няма. Причината за разрушаване на дигите и изместване на коритото на реката са действащите в съседство пресевни станции за добив на строителни материали, които добиват нерегламентирани количества, категорични са жителите на Хаджидимово.

Всички институции са информирани за обстановката там, каза областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който е категоричен, че опасност за населението и къщите в Хаджидимово няма. В момента не може да се работи по възстановяване на скъсаната дига, заради липса на пари, но се взимат мерки за недопускане на наводнения.

Топ Преса отида с камера на мястото. Припомняме че преди време скъсаната дига предизвика бедствие. Бяха залети около 50 декара земеделски земи, напълно е разрушен основен земеделски път. От огромното количество вода се е образувало езеро, което стига до пътя за близкото село Блатска. Земеделските стопани са притеснени не само за земите си, но и от вероятността водата да стигне до къщите им през новата 2020 година.

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене