От днес Петрич с 2-ма зам. кметове, Ил. Стоянов напусна

От днес благоевградчанинът Илко Стоянов вече не е заместник- кмет на Петрич. Той подаде предизвестие за напускане веднага след изборите, но по договорка с петричкия кмет Димитър Бръчков остана до 12 януари.

Вчера в първата си свободна от 4 г. неделя, в която трябваше да се приготвя за пътуване до южната община, адвокатът навлече подплатен с вата червен суитшър с емблемата на любимия „Ливърпул“ и си направи цяла серия срещи с приятели от Благоевград, които напоследък беше малко позанемарил, предвид петричките си ангажименти. За престоя си в екипа на кмета Димитър Бръчков Стоянов е категоричен, че му е дал много ценен административен опит и сериозни приятелства, защото петричани се оказали „читави хора“.

Още тази седмица Илко Стоянов възнамерява да възобнови работата си като адвокат, но е гарантирал на работещите в Общинската администрация на Петрич, че винаги е налице, ако възникнат някакви въпроси, свързани с досегашната му дейност.

Въпреки че прекият му ресор беше финанси, бюджет и общинска собственост, той работи и в доста други сфери – изготви документално обединението на петричката болница със санданската, направата на кооперативния пазар, процедурите около строежа на новия парк и няколко социални проекта./Струма/

Все още не е ясно кой ще заеме мястото му, а най-вероятно това ще стане в края на месеца, когато се очаква съветниците да гласуват новата административна структура на Петрич. Най-вероятно това ще е директорът на дирекция „Финансови и икономически дейности и управление на общинската собственост” Борислав Коларов, който е един от най-доверените хора на Бръчков в администрацията. Към момента кметът ще продължи работата си с останалите двамата заместник-кметове Минка Салагьорова и Илияна Попова – съответно по строителство и по култура. Специално за финансите на Петрич вече бившият зам. кмет Илко Стоянов няма никакво притеснение, защото към момента общината била финансово доста стабилна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене