Прогноза за времето – 12 януари (неделя)

Днес преди обяд на много места в Южна България ще продължи да превалява дъжд, в планините – сняг, а по-късно валежите ще спират и от север облачността ще се разкъса. Северозападният вятър ще утихне, а в Източна България ще се ориентира от север-североизток и ще бъде до умерен. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София – около 3°. ова съобщи пред Агенция „Фокус“ Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Времето за Гоце Делчев днес ще е облачно с краткотрайни превалявания от дъжд и максимална температура 9 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна, преди обяд с превалявания от дъжд, главно по южното крайбрежие. Ще деха до умерен вятър от северозапад, който ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са между 5° и 8°. Температурата на морската вода ще е около 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

През първата половина от следващата седмица времето ще бъде сухо и спокойно. Още в началото от запад отново ще започне затопляне. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, на места по поречието на Дунав, в котловините и низините, в нощните часове и преди обяд, ще бъде с мъгла или ниска облачност и температурите в тези райони ще остават по-ниски. В Предбалкана във вторник и сряда дневните температури ще достигат 10°-12°, в останалата част от страната ще бъдат предимно между 2° и 7°. Сутрешните температури ще са най-често между минус 4° и 1°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене