Бърза реакция! РДНСК се самосезира след публикация на Топ Преса за строеж със съмнителна законност!

„При подаден такъв обществен сигнал, моментално ще извършим проверка. След проверката ще ви уведомим, за резултатите…“ това са думите на Аскен Йорданин рикодовител на РДНСК – Благоевград, по повид дописката на Топ Преса свързана със строежа на д-р Нушка Пачеджиева, която строи дентална клиника в местността „Кури чаир“ в землището на съседното село Дъбница. Ккато Топ Преса вчера писа, преди година  тя е заявила своето инвестиционно намерение в Община Гърмен, което било одобрено и вече тече строителство на въпросния обект

Сградата е разположена върху ПИ № 077012. Представено е и задание за изготвяне на ПУП – ПЗ, което обосновава необходимостта от изработване на плана и съдържа изискванията за териториалния обхват и сроковете и етапите за изработването му.

Изготвянето на плана за застрояване е съгласувано и с Регионалната инспекция по околна среда и води – Благоевград. От там е издадено и разрешение за преценяване на вероятната степен на значително отрицателно въздействие върху защитените зони, което е в разрез с реалностите понеже канализацията на въпросната клиника, е изведена в деребот което се намир ав съседство на имота и застрашава да направи истинска еко катастрофа. Местни сигнализират че ако се остави Пачеджиева да ползва дерето за фекалните си води, това означава че района ще се изпълни с миризма. В съседство на имота е зеленчуковата борса, а миризмата ще отблъсква клиентите на местните производители. Въпреки че парцелът се намира в регилация, има проект но все още няма предвидена канализация понеже е извън селото, нужно е строежът да бъде спрян за да се уточни всичико около него, твърят местните зелечукопроизводители. разрешението за строеж е дадено от предишната кметица Минка Капитанова, която в родното си село дори разреши да се строи къща над реката, така че това е поредният абсурд от нейното управление.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене