Некадърната политика на Минка Капитанова довежда до ползи за община Гърмен! ГЕРБ ГЪРМЕН със сигнал до ДАНС Капитанова плащала за СМР на обекти за които текла процедура по възлагане!

Без да иска никакви банкови гаранции и да се съобразяване с българското законодателство, бившата кметица на община Гърмен, Минка Капитанова е превеждала и нареждала пари на фирми изпълняващи обществени поръчки в община Гърмен.

Източници на Топ Преса от местната институция, сигнализират, че дни преди изборите Капитанова е наредила на една от „своите“ фирми аванс от близо 800 000 лева за изпълнение на възложена обществена поръчка, което правило над 30 процента от крайната стойност на поръчката. Справка в българското законодателство, показва че в случая авансът трябвало да бъде 10 процента при дадена банкова гаранция а такава нямало. ПП ГЕРБ – Гърмен сигнализират пък ДАНС и нас от местната медия, за извършени СМР от фирма близка на Минка Капитанова на обекти за които още тече процедура което е меко казано – абсурдно. Това е углавно престъпление и злоупотреба с държавни средства. Чест прави на лидерът на ПП ГЕРБ – Гърмен  – Верхад Ислямов, който лично е подписал сигнала до ДАНС срещу Капитанова, защото колкото и да е дебилно и непукистко поведението на бившата кметица, убедени сме че службите и прокуратурата ще си свършат работата и ще и поискат отговорност и тя ще си получи и наказанието според силата на закона.

В цялата тази помия от управлението на Капитанова има и един плюс. Фактът, че е плащала като че общината е държавна фирма в ликвидация, фактът че си е правила каквото поиска и е харчила парите, както си иска, облекчавамного сегашното управление на Гърмен, защото има достатъчно законни основания много от договорите подписани от Минка с нейните фирми, да не бъдат спазени и анулиирани. По време на изпълнението на много обекти, нямало никакъв контрол, защото фирмите са близки до кметицата, има много нарушения и калпави изпълнения, а закона е твърд – неустойките са за сметка на изпълнителя а спестените от неустойки пари ще си останат в касите на общината. Сумата не емалка!

Очаквайте подробности! Следим темата!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене