Видео/ Председателят Андон Тодоров: ОбС отваря вратите си, трябва прозрачност и хората да знаят,че се работи за тях

Общинският съвет ще бъде друга институция, а не придворна дама на кмета, категоричен е Андон Тодоров

Всеки вторник ще има приемен ден за гражданите в рамките на два часа от 14 до 16 часа с предварително записване за наболели теми.Това съобщи председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров на първа пресконференция, на която запозна с важните точки, които са залегнали в дневния ред на извънредното заседание на 10 януари.

Едно от важните предложения, което е обсъждано вчера на временна комисия е свързано с увеличаването на броя на зам.председателите в ОбС. До сега са били 4-ма като предложението е сега да бъдат 6-ма. „ Аз съм „за“ да има представителство от всички групи“,обясни Тодоров и даде пример,че през 2013 година е имало предложение да бъдат 8 при положение,че общинските съветници били 37.

Новите зам.председатели ще имат и отделни ресори като бюджет и икономика, селски райони, жалби и контрол и др. До сега имало 9 заявки за зам.председателските места, комисиите остават същите.
ОбС отваря вратите си. Искам да има прозрачност, скрито-покрито да няма, хората да знаят,че се работи за тях“, коментира Андон Тодоров .

Убеден съм,че в рамките на три месеца ще усетите,че ОбС е друга институция, а не е придворна дама на кмета“, добави още той и допълни че няма да позволи извънредни точки да се включват в последния момент в дневния ред.

Новост в дейността на Общинския съвет ще бъде провеждането на приемни в селата и кварталите, където хората да споделят с какви проблеми се сблъскват.
Извънредна точка в дневния ред е свързана с общински дълг от 7,5 млн. лв. за заплащане по проекти, като кметът ще помоли съветниците да се вземе решение парите да се разсрочат на три вноски. Кметът ще направи предложение и за закриването на дружеството „Благоевград фест“. Имало е и предложение плувният басейн в Еленово да се влее в дружеството“Спортни имоти“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене