Огромна каракачанка повали жена на улицата, захапа крака й и счупи ръката й пред погледа на стопанина

жена

Огромно куче, порода каракачанка, нападна на улицата и ухапа 60-годишна жена в дупнишкото село Джерман. Галина Портарска потърси лекарска помощ в ортопедичния кабинет в общинската болница в Дупница. Докато чакаше пред кабинета, тя разказа:

Бях тръгнала да пазарувам от магазина и минах покрай къщата на Николай Николов. В този момент кучето му се хвърли върху мен и аз паднах на земята, захапа ме за крака. Изплаших се и започнах да викам за помощ. Надойдоха съседи и ме отърваха, озверялото куче щеше да ме изяде. През това време собственикът Н. Николов мина покрай мен и въобще не реагира на моите викове за помощ, дори не повика кучето си, за да ме отърве от неговата хватка. Дойде кметът на селото Ангел Цветков, жена изнесе чаршаф и превързаха крака ми. Извикаха линейка, която ме докара до болницата в Дупница.

След като раната на Г. Портарска бе зашита от д-р Ванцети Владимиров, той установил, че и едната й ръка е счупена при инцидента с кучето. Наложи се да я гипсира. Кметът А. Цветков дойде с личния си автомобил в болницата и прибра ранената жена обратно в дома й в с. Джерман.

Николай Николов, който е бивш миньор, отглежда кучето в двора си, но го пуска да се разхожда само по улиците на Джерман. Много хора са нападани от огромната каракачанка, сред тях има и деца, и въпреки това той продължава да пуска кучето си по улиците на селото, каза Галина Портарска, която е бивша чистачка в затвореното преди няколко години селско училище.

След инцидента на място в Джерман са пристигнали представители на община Дупница и полицаи от РУП. Пред тях Николай Николов е показал паспорта на кучето си с всички ваксини. Казал им, че го е купил от развъдник за кучета и се грижи перфектно за него. Обещал повече да не го пуска безстопанствено из селото. Съставен му е акт по Наредба №1 на община Дупница и ще бъде глобен 50 лв.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене