Респект: Ентусиасти от Вълкосел положиха 1500 м. маркуч и доведоха бистра вода за пиене от р. Бистрица до м. „Горната лъка „ /СНИМКИ/

Достойни за уважение са  деветимата мъже от сатовчанското село Вълкосел  начело с двамата братя Ибрахим и Резенур Кутреви,  Али Дураков и  останалите  от инициативната група които преди дни след  много труд  докараха бистра водица за пиене в летните жеги  от р. Бистрица до  местността „ Горната лъка  „ край село Вълкосел .

В инициативата се включиха и жителите на цял квартал от селото които наред  с кмета на  общината Арбен Мименов  помогнаха със средства и труд водата да потече .

Над 1500 метра  маркуч  е закупен и положен от  работливите вълкоселчани от р. Бистрица до местността „Горната лъка“  край  р. Места  коментираха запознати .

Да има  бистра и прясна  водица за пиене през лятото за хората по нивите и за  всички  които се събират в тази местност на пикници е идеята на групата вълкоселчани  за довеждането  на водата близо до селото им . Вече има направена и  чешма и само преди дни водата потече за радост на всички от селото .

Двамата братя Кутреви са в основата на  благородната инициатива .Те са синове на един от най- възрастните хора в селото  дядо Ибрахим който е вече на 90 години и цял живот е градил чешми за хаир на  хората  край селото .В селото го познават с прякора „Сливенския“ .

Най голямата чешма  в местността „Батниш“ е негово дело която местните ползват и до днес с благодарност към вече възрастния човек .

„Истински късмет е ,че синовете на аго Ибрахим  вървят по неговия път  „разказват с благодарност жителите на Вълкосел като не забравят да споменат и другите  участници в благородното дело както и оказаната помощ от кмета на общината Арбен Мименов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене