Министъра на любовта скача на надзирател

Надзирател е бил нападнат от благоевградския сводник Мартин Филипов-Дебелия, който покрай заниманията си с продажба на женска плът се прочу с прозвището Министъра на любовта. Екшънът се разиграл зад стените на затвора в Бобов дол, където сутеньорът изтърпява наложена му присъда за печалби от сексуална експлоатация на проститутки.

Мартин Филипов-Дебелия е нападнал надзирателя по време на изпълнение на служебните му задължения. При екшъна пандизчията употребил сила и страховити заплахи. Агресията на Дебелия била провокирана от опита на служителя на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ да изземе от затворника притежавания от него мобилен телефон.

Дебелия хванал надзирателя с двете си ръце, а малко по-късно отправил към него закана с думите: „Нещо си объркал човека, имам хора навън, ще пострадаш“.

Случаят е пратен за разглеждане в Районния съд в Дупница. Магистратите постановяват присъда на Мартин Филипов от шест месеца лишаване от свобода, която да бъде изтърпяна при първоначален строг режим за подсъдимия. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като е постигнато след споразумение. То е сключено между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който признал вината си, съобщава сайтът „Струма“.

Министъра на любовта в момента изтърпява присъда от осем години лишаване от свобода в затвора в Бобов дол.

Случаят с известния благоевградски сводник е от 2016 г., когато той бе арестуван при зрелищна акция на отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и Районната прокуратура в града. Двамата полицаи бяха задържани на работните им места по обвинение, че осигурявали чадър на Филипов, докато склонявал жени към проституция. Ченгетата получиха осъдителни присъди от по една и две години условно през май 2018 г., а на Дебелия беше дадено наказание от 12 г. и парична глоба от 375 хил. лв. Решението на Районния съд бе обжалвано пред окръжните магистрати в Благоевград. Те разгледаха казуса в края на миналия месец по делото срещу Мартин Филипов и полицаите Стефан Филипов и Петър Кънев. Присъдата на Дебелия бе намалена от 12 на 8 години. Бившият шеф на Регионалното звено за борба с организираната престъпност Петър Кънев бе напълно оправдан, а три от обвиненията срещу ченгето Стефан Филипов паднаха, но останала условната му присъда от две години с пет изпитателен срок.

Циганският бос Мартин Филипов-Дебелия е стар познайник на полицията не само у нас, но и в чужбина. Той бе задържан преди повече от десет години във Франция, където бившата му съпруга работела за него като мадам и контролирала проститутките. Дебелия бе екстрадиран у нас заради сводническата му дейност, която експлоатирани жени разкрили пред разследващите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене