Прогноза за времето – 3 януари (петък)

Днес над страната ще има разкъсана облачност, до слънчево време, а валежи не се очакват. Температурите слабо ще се повишат. Сутрешните температури ще бъдат между минус 4 и минус 1 градус, около минус 5 градуса в Западна България. Дневните температури ще бъдат между 3 и 7 градуса, за София около 3 градуса.

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура от 15 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимални температури на въздуха 6 – 7, температурата на морската вода е 9-10 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 4-5, на 2000 метра около минус 1 градуса.

В събота температурите още малко ще се повишат, ще бъде предимно слънчево, като валежи отново не се очакват. Максималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, за София около 6 градуса, в някои райони на Северна и Южна България – до 11-12 градуса, по Черноморието около 9 градуса.

В неделя ще се заоблачи и ще започнат валежи от сняг в много райони на страната. Температурите ще паднат с няколко градуса. Сутрешните ще бъдат между минус 1 и 1 градуса, а дневните от 2 до 5 градуса, по Черноморието около 6 градуса.

В понеделник валежите ще намалеят, но ще има слаби превалявания в западните райони на страната, в останалата част ще има разкъсана облачност. Сутрешните температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а дневните от 1 до 5 градуса, за София около 1 градус.

В периода 11-15 януари ще вали сняг и ще се образува снежна покривка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене