22 годишен от Борово с три годишна условна присъда, глоба от 250 лева и без книжка за 4 месеца заради управление на автомобил след употреба на наркотици

Районен съд Гоце Делчев след споразумение и ден преди настъпването на Новата 2020 година осъди 22 годишен младеж от гоцеделчевското село Борово с инициали Ш. М. П.
Младият мъж получи три годишна условна присъда , глоба от 250 лева и лишаване от документи за правоуправление на МПС за срок от 4 месеца затова ,че на 14.12.2019 г. около 18.05 ч. по път BGL 1091- с. Баничан в посока село Борово е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Мерцедес С 220“ след употреба на наркотично вещество – тетрахидроканабинол /ТНС5/ .
Престъплението е квалифицирано от съда по чл.343б, ал.3, пр.1 НК.
Осъденият младеж е български гражданин, не осъждан, със средно образование ,безработен и не семеен .

Прокурор Вълчева: Господин съдия, моля делото да не се гледа по общия ред, а да приключи със споразумение, което постигнахме със защитника на обвиняемия и което сме представили писмено. Поддържам споразумението, което постигнахме, така както е изложено, моля да бъде одобрено и да се прекрати наказателното производство, тъй като то отговаря на изискванията по чл.381 от НПК.
Адв. Кардашева: Господин съдия, действително постигнахме споразумение с обвинението, считам, че същото отговаря на изискванията на закона и моля да го
одобрите.
Обвиняемият: Господин съдия, разбирам обвинението, признавам се за виновен по това обвинение, разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях, доброволно подписах споразумението.
Съдът, след като прецени материалите по делото намира, че няма пречка постигнатото между страните споразумение да бъде одобрено в следният окончателен вид:
Обвиняемият Ш. М. П. – роден 1997 г. в гр. Г. Д., обл. Благоевград, с постоянен адрес: с. Б.,ул. „Р.“ №, обл. Благоевград, българин, български гражданин, неосъждан, със средно образование, неженен, безработен, ЕГН: * СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, ЧЕ:
На 14.12.2019 г. около 18.05 ч. по път BGL 1091- с. Баничан, обл. Благоевград в посока с. Б., обл. Благоевград, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Мерцедес С 220“ с рег. № след употреба на наркотично вещество – тетрахидроканабинол /ТНС5/ – престъпление по чл.343б, ал.3, пр.1 НК.
Престъплението е извършено с пряк умисъл като форма на вина.
От престъплението не са причинени имуществени вреди.
По делото няма събрани веществени доказателства.
По делото няма направени разноски.
На обвиняемият Ш. М. П. с ЕГН: * съгласно разпоредбата на чл.343б, ал.3, пр.1 НК във вр. с чл.55, ал.1, т.1 и ал.2 НК се налага наказание лишаване от свобода за срок от три месеца.
На основание чл.66, ал.1 НК изпълнението на наложеното наказание “лишаване от свобода” се отлага за срок от три години, считано от влизане в сила на определението на съда за одобряване на настоящото споразумение.
На обвиняемият се налага наказание “лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от четири месеца и глоба в размер на 250 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене