Започна голямото пазаруване за Нова година! В супермаркет „СТОМИ“ може да намерите всичко за вашата празнична трапеза!!!

Няма нищо по-хубаво от традицията – тя ни дава поглед назад в миналото и опора за бъдещето. Можем да намерим традиции във всяко нещо, но не винаги успяваме да ги изпълним поради липса на време или понеже не сме достатъчно запознати с тях.

Най-често се следват традициите по празниците – да почистим дома, както следва традицията, да го украсим, да предложим подходящите според традицията ястия на трапезата.

Новогодишната нощ също е съпътствана с традиции, макар че във времето те все по-рядко се изпълняват и все по-малко хора ги знаят и обръщат внимание. Но тъй като не говорим за нещо невъзможно за изпълнение, нека се опитаме да я запазим и да я продължим във времето, за да могат и идните поколения да вземат нещо от миналото и да го продължат в бъдещето.

Новогодишната трапеза включва най-различни неща – идеята е да има отрупана маса с всякакви вкусни неща, за да може цялата следваща година да ни върви по този начин – да има изобилие.

Задължителни съставки от новогодишната трапеза са свинско месо, пуешко месо, чесън, жито, мед, орехи, различни видове ядки, вино и шампанско, цитрусови плодове. Ястия, които обезателно трябва да присъстват са:

– Баница с късмети

– Питка с паричка

– Туршия
Мезета

– Различни сушени мезета

– Торта или тиквеник
Тиквеник

В средата на трапезата трябва да се постави борова клонка, а хората, които празнуват, да бъдат облечени в празнични дрехи, по възможност нови. Цялата празнична трапеза трябва да бъде много добре подредена – обърнете внимание не само на ястията, а и на начина, по който са подредени и изглеждат.

В супермаркет „СТОМИ“ може да намерите всичко за вашата празнична трапеза!!!

Започна голямото пазаруване за Нова година!

 

Празнично работно време!

31 декември – от 06:00 до 20:30 часа
01 януари – от 10:00 до 18:30 часа

Очакват ви страхотни награди, които ще спечелите ако участвате в томболите на супермаркет СТОМИ.

Предлагаме ви и Мелнишко вино 3 литра – Пиеш и пееш!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене