Сандански има Цар на виното, наградата връчи кметът Стоянов

В Сандански бе коронован новия Цар на виното. Наградата връчи кметът Атанас Стоянов. Празникът на Младото червено вино започна с концерт. Кметът Стоянов поведе хорото на площад „България“. Децата на слънчев Сандански представиха обичаи, песни и танци пред събралата се публика.

Новият Цар на виното бе избран, след като жури от Комисия енолози от Агенция по лозата и виното в Благоевград, трябваше да определи най- доброто от общо 17 вина участници в конкурса. „Сандански, района на Сандански, заедно с Мелник, могат да бъдат определени като столица на хубавото вино. Използвам случая да честитя на всички ни Рождество Христово. Господ да дава здраве на нас, семействата ни, близките ни! Нека си пожелаем весело посрещане на Новогодишните празници.

Да посрещнем 2020 година с надежда тя да бъде здрава, мирна, успешна и плодородна за всички вино производители, земеделски производители, да бъде успешна за всички жители на Община Сандански“, пожела Атанас Стоянов. След това той връчи наградите на отличените. На трето място, „с цвят и аромат“, журито бе определило виното на Георги Кърталов, на второ място за „неустоим баланс и вкус“ бе класирано виното на Иван Митрев. „Цар на виното“ за 2019г. стана Димитър Темелков от Поленица. „Виното иска много работа“, сподели Темелков и благодари за наградата.

Цвети Иванова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене