Подробности за жестокия побой в двора на болницата в Разлог

52-годишният Лазар Галев от Белица е пребит жестоко от 16- годишен младеж от Симитли с инициали Р.И. С тежки фрактури на черепа и с опасност за живота мъжът е транспортиран за лечение в МБАЛ  „Света Анна“ в София.

Побоят е станал в двора на МБАЛ – Разлог завчера. Сигналът за пострадал мъж с тежки черепни фрактури е подаден от дежурните в Спешен център, които съобщили за постъпил при тях пациент, пострадал след побой. Младежът е установен от полицията няколко часа по-късно след проведени оперативно- издирвателни дейности. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. С младежа ще работят инспектори от Детска педагогическа стая. Все още се изясняват причините, довели до сбиването. По първоначална информация тежките фрактури, които е получил пострадалият, са в резултат от удар с твърд предмет по главата.

Двамата участници в боя са от ромски произход и живеят в Разлог. Пострадалият 52-годишен мъж е от Белица, но от около  10 години живее в Разлог. Препитава се с малкото, което изкарва,  помагайки на свои съграждани. 16-годишният младеж също живее в Разлог. Местни споделиха, че не ходи на училище.

Още един побой е регистриран в празничните дни в Банско. При него е пострадал 61-годишен мъж от Банско, който е с фрактура на ляво рамо. Извършителят все още се издирва от органите на реда в курортния град. Инцидентът е станал навръх Коледа в механа в Банско. Между двамата мъже възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа, при която пострадалият е получил фрактура. Сигналът е подаден около 15:00 часа, но до пристигане на органите на реда извършителят избягал. Работата по установяване на местонахождението на извършителя на деянието продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене