Без категория

Лекарите на протест в 12 ч днес

д-р Нигяр Джафер

Председателят на здравната комисия в НС д-р Нигяр Джафер

Болничните лекари ще излязат на предупредителен протест в 12 часа настоявайки за бърза актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов посочи, че ако утре, 12 юли, не бъде внесено предложение за актуализация на бюджета на НЗОК.

Райчинов добави, че лекарите ще дадат отсрочка на политиците до вторник, а след това ще предприемат ефективен протест, ще спрат работа и ще излязат пред болниците.

По-рано тази седмица БЛС, НЗОК и депутатите се споразумяха за актуализация на бюджета на касата с минимум 250 млн. лв. Сумата беше обявена след среща на лекарите и Надзора на касата с мандатоносителя БСП.

Най-трудна е сега задачата на финансовия министър Петър Чобанов да намери тези пари и да подготви максимално бързо предложението за актуализация на бюджета, призна тогава зам. председателят на НС Мая Манолова.

Пред Нова телевизия днес председателят на здравната комисия в парламента д-р Нигяр Джафер изрази надежда, че актуализация на бюджета на НЗОК ще има. „Но трябва да си дадем сметка, че и следващата година ще има такъв проблем, ако продължаваме по този начин. Системата е създадена така, че генерира дефицит“, посочи тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене