Без категория

Изненадващо закриват Националния център по наркомании

Национален център по наркомании

Националния център по наркомании ще бъде закрит, съобщи бТВ. Дейността на центъра ще бъде поета от Националния център по обществено здраве и анализи и Изпълнителна агенция „Медицински одит”.

Служителите от центъра пък признават, че са научили новината едва тази сутрин. Ръководителят на центъра Момчил Василев каза, че работещите там се чувстват като „великденски агнета”.

Според Василев една от причините за закриването е, че сградата на центъра се намира на ул. „Пиротска” в София и е желана от много хора. Директорът на центъра по наркомании д-р Цвета Райчева пък е в отпуск от май до август и не е присъствала на каквито и да е обсъждания.

В центъра работят към 60 души. Неправителствените организации обявиха, че закриването на центъра ще предизвика хаос не само сред служителите, но и сред пациентите.

Друга възможна причина за закриването на центъра е, че преди време е обрана книжарница в близост до него и жителите на района са били силно недоволни. Престъпникът обаче е бил с маска и не може да се твърди, че е от пациентите.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене