Респект! Ученик от Хаджидимово дари паричната си награда от кмета Людмил Терзиев за Коледен подарък на възрастна и болна жена

Единадесетокласникът Георги Спахиев от от Хаджидимов превърна в хранителни продукти от първа необходимост паричната си награда от кмета Людмил Терзиев и ги дари на възрастната и болна баба Данче за Коледа.

Георги Спахиев избра с получената парична награда от кмета на община Хаджидимово да направи Коледно дарение на  възрастна самотна жена като за цялата сума закупи хранителни продукти за баба Данче за да може и тя на хубавите Коледни и Новогодишни празници да не бъда лишена от нищо.

Наградата, единадесетокластникът Георги Спахиев получи от кмета Людмил Терзиев за първото си място за презентация на патронния празник на училището който бе на 7 декември. Още тогава той каза, че тези пари ще ги дари на някой възрастен в нужда човек, за да му достави щастие по Коледа.

И това се случи. Вчера, а постъпката му успя да стопли душата на баба Данче.

Като повечето възрастни хора и тя трудно връзва двата края с малката си пенсия. От милия жест на Георги Спахиев възрастната жена едва сдържа сълзите си но каза че се чувства горда и доволна, че все още сред младите хора се намират и такива като Георги с голечи и благородни сърца. Баба Данче трудно намери и думи да искаже голямата си възхита и благодарност към Георги но пък не пропусна да го благослви с топлите думи “Да си жив и здрав и Бог да ти помага във всичко“.

„Коледа е най-светлият християнски празник, защото заедно със Спасителя се ражда и Надеждата във всяко сърце, надежда за доброта и любов между хората. Магията на този празник можем да усетим само ако станем съпричастни към съдбата на сирачетата, на болните и на хората в нужда.

Аз го направих! Направете го и вие! Нека бъдем по – добри!

На Коледа стават чудеса!“ – това послание Георги предаде до всички чреез нас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене