8200 лв. събра СУ „Йордан Йовков“ в гърменското село Рибново на благотворителен базар в подкрепа на децата сираци

Учениците от СУ Рибново днес подредиха богати и препълнени маси с направени от тях и родителите им ястия и сувенири в името на благородната кауза „Да подадем ръка“.

Само за няколко часа всичко бе изкупено, а събраните средства ще бъдат дарени.

Проведената днес кампанията в Рибново бе част от инициативата на Община Гърмен „Да подадем ръка“, с която всяка година се подкрепят децата сираци.

Цял месец учениците, техните учители и родители се готвиха за този благотворителен базар, като знаеха и каузата за която помагат – а именно, ,,Да подадем ръка“, която преминава под патронажа на кмета на община Гърмен Феим Муса.

Така днес на благотворителния базар всеки клас се съревноваваше, с най-различни неща-кулинария, декоративна изработка, плетива, сувенири, игри.

Директора на школото Манчо Джуркин, обеща екскурзия на най-добре представилите се от 1-ви до 4 – клас. Така първенците, които си спечелиха  подаръкът от директора Манчо Джуркин – екскурзия  станаха учениците от  4 – ти ,,б,, клас които успяха да съберат на базара сумата от 780,00 лева. Всички се включиха в инициативата по блестящ начин, за да допринесат за повече приходи, за децата сираци в община Гърмен.

От гимназиалния етап на обучение, най-много средства събраха 11 – клас- 859,00лева и ще бъдат наградени с една забавна вечер, с шоу и музика от училището.

Общата сума намерена в кутии за дарения беше 393, 00 лева а, всички класове от училището в Рибново успяха да съберат от базара сумата от 7163,20 лева. Събраха се и средства от билетчета, които се продаваха за благотворителния концерт в двора на училището, сумата от продажбата на билети е 660, 00 лева.

И така крайната сума, която преброиха общо от всички инициативи, комисията от ученици, учители и директори се оказа 8292,85 лева.

Това надмина всички очаквания, браво на всички ученици, родители и учители както и на жителите на село Рибново, които също освен присъствие записаха и завидна активност както по време на базара така и на благотворителния концерт, който беше уникален.

Вторите класове се представиха с уникален танц и песен за доброто, 3-ти,, а,, клас пресъздадоха драматизация по приказката ,, Дядо Петко и баба Пена, с изключителни актьорски дарби , 3,, в,, клас пък редставиха песента ,,Седнало е Джоре дос,, 4,,а,, клас облечени в модерни костюми представиха модерен танц,, ЧОКОЛАТА МАМИ,, за който през цялото време бяха бурно аплодирани от публиката. Силно впечатление направиха 4,,б,,клас  с право хоро по песента Айда идем Яно облечени в рибански традиционни носии, 4,,в,, клас също бяха невероятни, облечени като  приказни герои, пренесоха аудиторията  във приказките, Невсе Кичукова и Къдрие Авди показаха един невероятен танц, за който изправиха на крака  публиката .

ТМладият талант Къдри Уланов представи един танц, който накара цялата публика да го аплодира непрекъснато по време на изпълнението .В благотворителния концерт на учениците от Рибново днес имаше  също Бийтбокс,  6-ти,, б,, клас представиха драматизация на Чудомир, с която грабнаха  вниманието на публиката.

Кулминацията на концерта , която в рамките на 30 минути всички гледаха с изключителен интерес бе   авторската драматизация  за модерното, традиционното и една“ Забранена любов“,  която предизвика смях до  сълзи и бурни аплодисменти  особено когато се пресъздаде и рибанска сватба с даруване, гелина и тъпани.

Благодарности към всички, жители на село Рибново, учители, ученици от СУ ЙОРДАН ЙОВКОВ,, които тази година надминаха всички останали и събраха  тройно повече пари за благородната кауза с което надминаха всички очаквания . Така СУ Йордан Йовков“  станаха и първенци между всички училища в общината с най- много събрани средства за децата сираци от община Гърмен.

Продължавайте да помагате в каузи като тази, подкрепяйте вашите деца, те са изключителни таланти,бяха пожеланията на учителите  които също дадоха своят дан за каузата подготвяйки най- вълнуващата  програма с учениците си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене