ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВА НА УНИЦЕФ

rusiq-pogna-unicef-100011

Община Гоце Делчев ще се включи в инициативата на УНИЦЕФ „Община – приятел на детето”. Това стана ясно след проведена в Гоце Делчев среща на кмета на общината Владимир Москов и заместник – кметовете Богдан Боцев и Саид Иброш с представителя на УНИЦЕФ за България Таня Радочай и консултанта на УНИЦЕФ за България Антоанета Янкабакова. Двете са на посещение в община Гоце Делчев, след като до тях е достигнала информация за работата на общинското ръководство в подкрепа на децата и младежите. Заради активността и добрата работа на местната власт в Гоце Делчев в тази посока, от УНИЦЕФ България са отправили предложение към общината да се включи в инициативата „Община-приятел на детето“.За да стане факт участието на община Гоце Делчев в тази инициатива, е необходимо да се вземе съответното решение от Общинския съвет, което ще стане на следващото редовно заседание.

По време на проведената среща, кметът на община Гоце Делчев е запознал представителите на УНИЦЕФ с добрите практики в общината по отношение работата с деца и младежи – подкрепа на всички младежки и детски инициативи, създаване на училищни и общински младежки парламент. Представени са и социалните услуги, които предоставя община Гоце Делчев на младите хора със специални потребности.Emblem_of_Gotse_Delchev

Целта на инициативата „Община-приятел на детето“ е да подпомогне прилагането на Конвенцията за правата на детето на местно ниво и да се постигнат условия, позволяващи реална защита на правата на децата и повишаване тяхното благосъстояние.

Децата и младите хора са основен приоритет в работата на община Гоце Делчев. Доказателство за постигнатото до момента са наградите „Златна ябълка”, връчвани от Национална мрежа за децата, с които в две поредни години бяха отличени заместник – кметът на община Гоце Делчев Богдан Боцев /2013 г./ и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов /2014 г./. Двамата са носители на наградата в категория „Политик на местно ниво”, която им бе присъдена за принос към живота и благосъстоянието на българските деца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене