Здравка Чимева: Не е правилно да има благотворителност само по Коледа и Нова година!

Намираме се в туристическа агенция “Алфатур” с  управител Здравка Чимева

Здравка Чимева е родена в Благоевград. Тя работи от 1968 г. в сферата на туризма. Завършила е Института по международен туризъм във Варна, както и ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, специалност „Туризъм“. Кариерата си започва от най-ниското ниво – като сервитьор в сладкарница „Малина“ в Благоевград, след това става деловодител в „Балкантурист“. През 1976-а става директор на веригата за младежки туризъм „Орбита“. От началото на прехода е в частния бизнес – управител на туристическа агенция „Алфатур”. Здравка Чимева e специалист в областта на организирани пътувания в страната и чужбина. Срещаме се с нея за да разберем къде благоевградчани ще празнуват предстоящите зимни празници.

Г-жо Чимева,  приключиха ли записванията за Коледните и новогодишните празници?

– По принцип да, защото вече имаме култура и в пътуванията. Хората започнаха рано да се записват. Планират почивките си и пътуванията си по – отрано. Така че по принцип приключиха записванията.

Къде ще празнуват  благоевградчани спрямо закупените пакети в агенция „Алфатур” ?

– Всеки според възможностите си и желанията си. Доста хора си остават тук в града. Има доста хора, които се записаха за Македония, за Румъния. Има доста пътуващи за Сърбия. Има за Турция. Така че всеки според желанието си и джоба си би определил мястото за посрещането на новата година…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене