Феим Иса: Най – важно е да изпълним предизборните си обещания

Кметът на община Гърмен за работата си в началото на мандата

Месец и половина след встъпването  в длъжност на новия кмет на община Гърмен – Феим Иса, се обръщаме към него с молба да сподели за читателите на ИНФОМРЕЖА към какво се стреми в началото на своя мандат и по кои основни въпроси работи в момента.  Въпреки многото си ангажименти, кметът се отзовава на молбата ни.

„Най-важното е да изпълним предизборните си обещания. Един от ангажиментите на нашата политическа сила , заложен в предизборната ни програма, е таксата, която плащат родителите за храна на децата в детските градини, да бъде поета от общината. Това ще бъде моето предложение пред общинските съветници, когато се гласува новият бюджет, и се надявам то да бъде прието. Родителите и децата го заслужават.

Друга наша цел е да дадем по-голяма самостоятелност на кметствата. От собствен опит знам какво е да си кмет и да нямаш средства да решиш и най-дребния проблем.

Много важен е и въпросът за въвеждане на електронното управление. Не е нужно човек за едно заявление или какъвто и да е административен документ да идва чак дотук. Първите стъпки за решаване на проблема ще направим още през януари. Кметовете и служителите в кметствата ще бъдат обучени от фирмата, която ще поддържа софтуера на електронното информационно обслужване.

Друго наше обещание е обществените средства да бъдат усвоявани целесъобразно. Освен това ще работим по проекти и програми, които да донасят повече средства в общината.

В началото на мандата трябва да подбера  управленския административен екип. Критерият ще бъде справянето със съответните задължения.

В момента бързам да резолирам молби – разрешителни за строеж, тъй като са подадени  отдавна. Отделям внимание и на организацията на мероприятия като благотворителния концерт в помощ на децата сираци.

В заключение мога да добавя, че нямам приемен ден,  всеки ден е такъв.“/infomreja.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене