Ексфутболистът Марио Метушев отново на подсъдимата скамейка за убийството на Кр. Колджиев

Ексфутболистът Марио Метушев отново застана на подсъдимата скамейка в Окръжен съд- Благоевград за жестокото убийство на най- добрия си приятел Красимир Колджиев- Дзъмбо.  През юли тази година ,съдът не даде ход на делото, а го върна на прокуратурата.

900 000 лева кръвнина пък  поискаха близките на убития от Марио Метушев ,Красимир Колджиев.

Пред магистратите , през юли ,майката на убития Надежда и брат му Росен предявиха искове за по 200 000 лева. Жената, с която Красимир живя на семейни начала, пък поиска 500 000 кръвнина на детето им.

В момента тече разпит на свидетели по случая. Припомняме, че 40- годишният бивш футболист Марио Метушев бе обвинен за извършено умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Обвиняемият е от  с. Абланица  общ. Хаджидимово , живеещ със семейството си в Гоце Делчев.

 

От дете познавал Красимир Колджиев- Дзъмбо, с когото били приятели. Преди години, двамата започнали продажба на нарязан тютюн. През януари 2018г. Метушев поискал от Колджиев да пътуват заедно за Шумен, където да закарат 100 килограма от този вид акцизна стока. За целта обвиняемият следвало да шофира „пилотен“ автомобил, а приятелят му да превози стоката с втора кола. След като получил отказ да извършват намисленото от него, Метушев тръгнал сам.

По пътя бил спрян за проверка, а след това задържан по образувано срещу него досъдебно производство, приключило със споразумение. Наложено му било наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години с петгодишен изпитателен срок.

 

След престоя в ареста, Метушев се прибрал в Гоце Делчев, като у него се зародило подозрение, че е бил предаден на полицията си от приятеля си Красимир Колджиев- Дзъмбо. В  ареста в Шумен  получил и силно психическо разстройство  което продължило  с лечение  след като бил освободен .

По време на мюсюлманския празник Байрям през 2018г. Дзъмбо и Метушев се срещнали в местно заведение, пили и разговаряли. По- късно Колджиев поканил приятеля си на гости. Към двамата се присъединили К. Р и майката на Колджиев Надка Корджиева .

В следобедните часове, двамата останали сами и гостенинът започнал да обвинява приятеля си, че го е предал на полицията.

 

Между тях възникнал спор, при който обвиняемия взел кухненски нож от масата и въпреки съпротивата на Колджиев, му нанесъл удари по тялото. Вследствие на дълбоките наранявания в областта на гърдите, довели до остра кръвозагуба, пострадалият паднал по гръб на пода. Майката на Колджиев заварила Марио да го притиска с колене и да му нанася удар с нож по тялото.

 

Жената предприела действия, за да отмести Метушев от сина си. В един момент, когато Марио Метушев видял пострадалия да се отпуска, започнал да нанася удари с ножа и по себе си.

 

При пристигане на полицейски служители, бил извикан и екип на спешна медицинска помощ, който констатирал смъртта на Колджиев, по тялото на когото, след съдебномедицинска експертиза за установени 97 прободно-порезни наранявания. От 26.06.2018г. обвиняемият Марио Метушев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене