С МЕЖДУНАРОДНА НАГРАДА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „МОЯТ ФРЕНСКИ ЕЗИК“ УДОСТОИХА СТАРШИ УЧИТЕЛ РАЙКА СЛАВЧЕВА ОТ СУ –САТОВЧА

Във връзка с честването на световния ден на учителя по френски език, Регионалното бюро на OIF за страните от Централна и Източна Европа, организира конкурс за поезия за преподаватели по френски език на тема „Моят френски език“.

Г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език в СУ „Св.св.Кирил и Методий“, с.Сатовча, бе удостоена с международен сертификат за участие в конкурса.

Състезанието бе предназначено да даде думата на учителите творчески и буквално да споделят връзката си с френския език, причините, поради които са го научили и заради които го учат.

В конкурса участваха общо 187 учители от  страните – Албания, Армения, България, Кипър, Хърватия, Грузия, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Македония, Черна гора, Полша, Република Молдова, Румъния, Сърбия, Словения и Украйна.

На 09.12.2019 г., г-жа Райка Славчева участва в първата Международна конференция по френски език “Etre, venir d’ аilleurs – Да пишеш на френски език“, която се проведе в конферентната зала на СУ Св.Климент Охридски“, гр.София.

Този международен симпозиум имаше за цел да засили диалога на културите между писатели и академици и да популяризира френската литература за създаване на мрежа между франкофонски автори и учени.

На конференцията присъстваха франкофонски посланици, франкофонски писатели от различни континенти, изследователи, учители и студенти.

Наградата е посветена на Проектите „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“ на СУ „Св.св.Кирил и Методий“, с.Сатовча и „Мултикултурно образование“ на СНЦ Алианс Франсез Благоевград“, Програма „Еразъм+“.

„Благодаря на организаторите от BRECO и CREFECO!

Благодаря на доц.Рени Йотова – Директор на BRECO, Букурещ, Румъния” сподели г-жа  Райка Славчева .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене