Без категория

Националния печат

печат

“Стандарт”

Без глоби за счупени стъкла

КАТ ще направи реверанс към софиянци и няма да ги глобява, ако карат с  пукнати стъкла на колите. Подобен проблем имат близо 10 000 столичани, чиито автомобили бяха потрошени от градушката във вторник. Пътните полицаи ще правят компромис и за пострадалите от стихията фарове и стопове.

Премиерът: Първо ресора, после име за еврокомисар

Ще се опитаме да номинираме с по-широко съгласие еврокомисар. За мен е важно България да получи възможно по-добър портфейл, а не такъв, останал накрая за малките страни. Това каза премиерът Пламен Орешарски пред БНТ снощи. „Ще използвам Европейския съвет, който ще се състои на 16-и, за да се консултирам с новия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

“Капитал Daily

Здравният министър не внесе актуализация на бюджета на НЗОК

Въпреки постигнатия консенсус между ГЕРБ, ДПС и БСП за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и въпреки своите собствени обещания здравният министър Таня Андреева така и не внесе законопроекта на заседанието на кабинета в сряда. Така вероятното му обсъждане се отлага поне за следващата седмица, както и гласуването му от парламента.

“Сега”

Войната между БСП и ДПС тотално блокира фонд „Земеделие“

Наложеното от премиера Пламен Орешарски примирие между земеделския министър Димитър Греков и шефовете на фонд „Земеделие“ изтрая само два дни. Вчера войната помежду им избухна с нова сила и доведе до невиждана управленска криза в структурата, от която се очаква в кратки срокове да разпредели и да „спаси“ милиони левове за фермерите. Заради това земеделските производители и животновъдите заплашиха с масови протести.

Киев премахва палатковия Майдан

Украинският главен прокурор Виталий Ярема поръча на местното МВР и Службата за сигурност на Украйна (СБУ) да вземат мерки за освобождаването на централната част на Киев от лицата, които се „отъждествяват с майдановците“, съобщиха местните медии.

“Монитор”

Хилядарка за ремонт на колата, 500 за дограмата

1000 лева за ремонт на колата и 500 за смяна на дограмата. Толкова трябва да приготви всеки пострадал от градушката столичанин, който няма застраховка. Цените се отнасят за коли среден клас и обикновени прозорци.

Цветан Василев опитва да сложи ръка на австрийски трезор

След като докара КТБ до състояние, в което се наложи трезорът да бъде сложен под специален надзор от БНБ заради недостиг на ликвидност, скандалният банкер Цветан Василев вече е нарочил нова мишена.

Мажоритарният собственик на КТБ, който вече близо месец се крие във Виена и отказва да се върне у нас, се пробва да прилапа бизнеса на Балканите на австрийската банка „Хипо Алпе Адриа”, разкри вчера агенция Ройтерс, като се позова на източници, запознати с преговорите.

Новинар

Готова е оградата с Турция

Полагаме последния метър от основната част, носещата конструкция на защитното съоръжение по границата с Турция.

Това съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов след заседанието на кабинета. Той уточни, че оградата е 30 км по права линия, както е заложено по проекта за съоръжението.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене