Екзорсистът Екзорсистът отец Гелеменов: Демон накара Милчо от Кюстендил да отреже пениса на Орхан!

Дяволът, вселил се в убиеца, е бил по-силен от този вътре в жертвата. Той го е накарал да забие ножа в гърлото. Така коментира пред „България Днес“ убийството в Борисовата градина екзорсистът отец Георги Гелеменов. Според него битката се е случила, защото с двамата мъже не работил екзорсист, а те са обладани от демони. Според него те е трябвало отдавна да бъдат обречени на остракизъм – да бъдат разделено изгонени на безлюдни места, за да не могат да вредят един на друг. Въпреки че се появиха информации, че ножарят Милко е нападнал приятеля си Орхан, защото разбрал, че в него са влезли извънземни, отец Гелеменов счита, че убиецът просто не е разбрал, че това не са извънземни, а се е вселил демон.

33-годишен психичноболен е извършителят на жестокото убийство в Борисовата градина в София. Около 15 часа той нападнал с нож 48-годишния си приятел, отрязал му пениса, след което го намушкал в устата, като острието излязло през гърлото.
Сигналът бе подаден вчера около 15 часа. Двамата мъже, които са клошари, седели на пейка до стадион „Българска армия“ в Борисовата градина. За няколко минути се развихрила кавга и по-младият Милчо от Кюстендил извадил ножа си и нападнал 48-годишния Орхан Сюлейман, от разградското село Свещари. По-възрастният мъж издъхнал от остра кръвозагуба. Когато на място пристигнали криминалистите, те намерили убиеца да се скита из парка, обут в окървавените боксерки на жертвата си.
Мъжът продължавал да обикаля с нож в ръка и казал на полицаите, че видял „как извънземните влизат в Орхан и трябвало да ги изкара“.
Кюстендилецът има две криминални регистрации за нанасяне на телесни повреди. И той, и жертвата му нямат адресни регистрации в София. Самото убийство не е заснето от камери, макар че е извършено на метри от луксозна автокъща. Нейните камери са насочени в друга посока. Именно по тях била проследена посоката, в която избягал убиецът.
До късно вечерта във вторник в Борисовата градина се провеждаха огледи, а отрязаният полов орган на жертвата бе търсен със следови кучета.
От прокуратурата обясниха, че няма да искат постоянен арест на задържания, а настаняване в психиатричната клиника към затворническата болница в Ловеч. Там ще изследват мъжа 30 дни, за да преценят дали да го съдят, или да го пратят за по-продължително лечение. Максималният срок е 2 г.
Това е поредният подобен случай в Борисовата градина, след като там бяха убити 28-годишната студентка Яна Кръстева и ученикът Георги Игнатов.
За зверското изнасилване и последвалото убийство на Яна през 2010 г. окончателно бе осъден на 20 години затвор Николай Русинов-Чеци. Той получи наказанието си седем години след извършване на бруталното престъпление. Първоначалното наказание на Русинов беше доживотен затвор, но присъдата беше намалена от следващите съдебни инстанции.
Съвсем близо до лобното място на Яна смъртоносно с нож бе прободен 15-годишният Георги Игнатов, наричан от приятелите си Геша. Това се случи през 2015 г. Близо две години по-късно като заподозрян за престъплението бе арестуван 19-годишният студент по право Йоан Матев. През цялото време той е търсен от криминалисти, които дори разпространиха снимки от охранителна камера. След ареста на Матев се оказа, че много негови познати, съученици и учители са подозирали, че именно той е заснет от камерите, но не са подали сигнал в полицията. Делото срещу Йоан все още не е приключило на първа инстанция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене