Ексклузивно! Атанас Камбитов: За мен постът кмет на Благоевград е затворена страница. Няма да се кандидатирам ако има избори. Искам законът, да бъде спазен. Давам Томов и на прокурор!

Кметът на Благоевград Румен Томов се оказа в тежко закононарушение. Той не е заличил фирмата си в Търговския регистър и все още  е търговец по смисъла на закона.  Бившият кмет Атанас Камбитов е сезирал Общинската избирателна комисия с искане за извършване на проверка и постановяване на решение, с което да бъдат прекратени предсрочно правомощията на Томов, писа Топ Преса преди около час.

Правоприемникът на г-н Томов е регистриран като отделен търговец, с нов ЕИК, а кметът на община Благоевград не е поискал от търговския регистър заличаването му като търговец в законоустановения срок до 4.12. 2019 ., пише в жалбата си до ОИК Атанас Камбитов.

ОИК е свикал спешно заседание правомощията на Томов.

„Да, има категорично закононарушение, по време на моето управление с казус, които няма нищо общо с този политически лица и партии, поискаха предсрочното ми прекратяване, независимо, че по никакъв начин не бях в нарушение. Сега както е казано – с техните камъни по техните глави, защото те въведоха този начин на работа в областния център. Или  видя се, че който копае гроб другиму … , знаете продължението. Съгласно ЗМСМА 30 дневният срок за заличаване тече от деня на обявяване на изборния резултат и решението на ОИК“, заявява Камбитов. Ная въпроса, дали прави това с цел да има нови избори и да се кандидатира пак, Камбитов заяви : „За мен постът кмет на Благоевград е затворена страница. Нямам политически амбиции. Искам законът, да бъде спазен.“  За случая ще бъде сезирана и прокуратурата, увери проваления кандиат кмет.

Странно обаче, тази новина стана национална, коментира се от доста медии, но има определен кръг местни медии, които се правят на слепи и неми. Нали самият кмет Томов, поиска дори и ДНЕС, да нищим да разследваме, да задаваме въпроси… Топ Преса отразява всичко свързано с кмета, но и всичко което го критикува. Кметът каза – финансиране за медиите няма да има или то ще е по нова схема, за тези които си мълчат. В Благоевград то ще премине в ръцете на бизнеса и местните олигарси си интереси в политиката. Популизмът взема връх, като при Слави за партийните субсидии. За първи път Топ Преса се гордее че не е „благоевградска“ медия а областна.

Нещо лично и към кметът Томов : Щом Камбитов ще ви даде на прокурор, Вие какво чакате? Внесете резултатите от ревизията на общината в прокуратурата! Час по скоро! Чакаме и становището ви!

Повече по темата утре!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене