СУ ”Св.Св.Кирил и Методий” Белица се включи в Национална програма „Иновации в действие”

Средно училище ”Св.Св.Кирили Методий”, гр.Белица, под ръководството на директора Елена Андреева, се включи в Национална програма „Иновации в действие”. В рамките на инициативата бе сключен договор за обмяна на опит с директора на 38 Основно училище „Васил Априлов”- гр.София, което е иновативно. Договорът беше сключен за две посещения.

В края на ноември група ученици от трети клас, учители от начален етап и директорът на СУ ”Кирил и Методий” Елена Андреева проведоха първата си мобилност в 38-мо ОУ”Васил Априлов”-гр.София. С интерес наблюдаваха открит урок в III клас на тема: ”Объркано стихотворение-начин за интердисциплинарно обучение в 3 клас.”

В началото на декември се състоя втората мобилност в 38 Основно училище „Васил Априлов“, гр. София. Директорът, учителите по информационни технологии и ученици от 6 клас от СУ-Белица присъстваха на урок по ИТ „Вмъкване и форматиране на графични изображения в текстов документ“ в VIб клас. След като учителят демонстрира на учениците новия урок и направиха една малка тренировка, за да затвърдят новите знания, учениците имаха една интересна задачка. Те трябваше да редактират рецепти за кулинарното списание, което училището издава, като за всеки ученик имаше отделен файл в платформата http://u4ili6teto.bg/38ou с която училището работи.

В редактирането и форматирането на рецептите активно се включиха и учениците от Белица: Цвети Гоцева, Ажда Мустафа, Бедие Цирева, Ива Мадолева и Фери Къшев. Те помагаха на своите съученици от софийското училище, като им даваха идеи как по атрактивни да станат рецептите за списанието. Накрая учениците трябваше отново да качат готовите материали в платформата, от където издателите на списанието могат да ги изтеглят и да ги отпечатат.

Целта на НП „Иновации в действие“ е подкрепа за създаване на култура на иновациите в училищата в страната, за креативно мислене, нововъведения в полза на развитието и постиженията на учениците като се създават условия на педагогическите специалисти да анализират, да експериментират чрез пряк обмен и популяризиране на своите иновативни практики и продукти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене