Скандал! Оплакване в социалната мрежа: Ловджиите на Джери мачкат кучета с джипките! /СНИМКИ+18/

Иван Василев: Не е вярно, от там минават мотоциклетисти!

„Блъснатото куче от ловджийската група на Джери. Полицията я няма в този случай! Звъняхме няколко пъти и бяхме пренебрегнати!С тези думи се оплака Миро Тодоров в социалната мрежа и качи потресаващи снимки на прегазено куче.

Според думите му кучето е прегазено от джипките на ловджиите на шефа на Ловно-рибарско дружество „Сокол – 1911” Иван Василев.Това се случило вчера в благоевградското село Делвино. Публикацията взриви коментари от недоволство и упреци към ловджиите от района.

„Крайно време е да се надигне обществото – организации за защита на животните, доброволци, които се грижат за бездомните и хора, на които им пука какво се случва с тях на улицата. Ежедневно сме свидетели на потресаващи случаи на издевателстване над животни“, коментират в мрежата.

Потърсихме за коментар Иван Василев, който обясни,че е запознат с проблема още от снощи.

„ Изнесените твърдения изобщо не са верни. Разбрах,че е имало инцидент с куче, но не се знае кой е сторил това.Кучето е видял и председателят на дружинката в Хърсово Петър Демиревски.
От там минават и мотоциклетисти, изобщо не се знае от къде е изкочило. Нашата дружинка беше съвсем на друго място, на Марулево и не сме минавали от там.Това може да се докаже,тъй като има издадени бележки от Горското стопанство“, коментира Иван Василев.

Той се закани,че ще подаде сигнал в полицията и виновните за неверните твърдения да бъдат наказани.

blagoevgrad.regiona.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене