Албена Ситнилска мечтае за UFC (ВИДЕО)

Нова и смела цел си постави една от най-успешните ни представителки в бойните спортове  Албена Ситнилска. Чаровната ни националка по таекуондо и кикбокс разкри своята мечта в студиото на „BOEC.BG“.

Световната и европейска шампионка по таекуондо ITF и кикбокс на татами стилове иска да влезе в най-голямата верига за смесени бойни изкуства в света UFC. Ситнилска от тази година направи изключително успешен дебют на професионалния кикбокс ринг, където няма загуба – 4 от 4, а дори преди месец завоюва и първия си пояс на галавечер в Манчестър.

От скоро тя е състезателка на столичния клуб „Армеец“, а до края на годината ѝ предстои още един двубой на профи ринга. Ситнилска ще вземе участие в програмата на на най-голямата британска бойна верига Muay Thai Grand Prix  33 на 20-ти декември в столичната зала „Универсиада“. Съперничка на българката ще бъде най-голямото име в сръбския кикбокс в момента Марина Джекич.

„След това ще си дам малко почивка най-накрая. През 2020-та засега знам за две гали – през месец февруари и през месец юни“, посочи Албена.

Ситнилска разкри и друго важно решение. Тя слага край на участието си в националния отбор по таекуондо ITF. „Реших, че световната ми титла в Пловдив ще е последното ми състезание. Спечелих всичко и сега продължавам с кикбокс“, сподели тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене