Читателка на Топ Преса ревна: Държавата нехае какво става в училищата – всичко е оставено на самотек!!!

Драга редакция на Топ Преса, възмутена съм от положението на нашата държава, затова ще споделя с вас някои мои наблюдения. Боли ме какво става с бъдещето на нашата Родина – децата. Директорът на РУО Ивайло Златанов нехае какво става в училищата, всичко е оставено на самотек. Бях с една приятелка да вземем детето и от 6-то училище в Струмско. Първите ми впечатления бяха, че се намирам в старчески дом.

Пълно с бабички които всъщност се оказаха учителките. Във фоайето миришеше като в клетките в зоопарка, но лелките си седят на топличко в стаята и не ги интересува. По коридорите тичаха деца, пищяха като луди, но никой не им направи забележка защото на никой не му пука. Учителите ги интересува само как да си надпишат часове за да вземат повече пари. Ще Ви разкажа за още едно училище, а именно училището в с. Крупник.

Там е още по голяма трагедия. Водят се по 11 деца в клас от тях голяма част са семейни и въобще не посещават училището, но се водят, че са редовни ученици и дори получават оценки. Рядко в час влизат по 2-3 ма ученика, но на другите отсъствия не се пишат. Не се пишат и двойки, на тестове и контролни учителите поправят отговорите така, че всички да са изкарали. Учителите си ходят там на почивка, ако никой не влезе в час учителят стой в празната стая, накрая на часа записва темата на урока, не пише отсъствия и така системата е излъгана накрая на месеца всеки си прибира пълна заплата и ни лук ял ни лук мирисал.

Когато от инспектората пратят проверка, като по чудо почти всички деца са там, но не за целия ден за двата часа през които трае проверката, сега ще се питате как разбират, че ще има проверка??? Лесно сестрата на директора работи в РУО-то при Златанов. Министъра на образованието каза, че няма желаещи да практикуват тази професия и затова пенсионерите са принудени да работят едва ли не до гроб, точно заради това всяка година увеличават заплатите и така ги провокират още повече да се интересуват само от това как да прецакат системата, как да си напишат повече часове и да вземат повече пари и никой не хае за децата знаят ли не знаят ли….. В Благоевград има страшно много млади хора които имат желание и нужното образование да бъдат учители, НО от пенсии не могат да се уредят, просто не достигат нужните връзки.

Когато отидеш за помощ при Златанов той казва : “ – Аз не мога да направя нищо, не зависи от мен, директора решава.“ Когато отидеш при директора той казва:“ – Не зависи от мен Златанов решава“. Прехвърлят си топката и кой страда? Нашите деца. Огромен е проблема с насилието в училищата, майките са в ужас, повтарят само „Господ да пази“, но това не е работа на Господ, нали така? Поинтересувах се и за други училища, положението е същото в Гимназията (бившето електро) е като в с. Крупник надписват се часове децата не ходят по 3-4 месеца на училище, но няма проблем на кой му пука няма отсъствия, но учителите за да направят нужния брой часове си пишат и ЗИП. Май във всички училища е едно и също.

Вместо учителите да направят часовете интересни за да може да привлекат повече деца те нехаят и ги интересуват само парите. Призовавам институциите да се самосезират и да се вземат мерки защото ни очаква нагло и неграмотно бъдеще в лицето на НАШИТЕ ДЕЦА.

Ваша редовна читателка, силно възмутена от нехайството на всички!!!

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене