Стартира делото – Байрактарски срещу двамата полицаи написали му акт без вина!

Районен съдът – Благоевград даде ход на делото срещу полицаите Стоян Гяурски и Иван Църваришки от 02 РУ-Благоевград. Делото се гледа от младата съдийка Гергана Симеонова. В залата не присъства Стоян Гяурски, който  на 15.07.2019 г. написа АУАН но Методи Байрактарски.

Защо Байрактарски не е виновен?!

* По данни, които могат да бъдат проверени Методи Байрактарски е правоспособен водач на МПС от 01.12.2003 год. От получаването на своето свидетелство за управление на МПС Байрактарски няма нито една глоба, нито едно произшествие и притежава Златен талон. Поради служебни ангажименти всяка седмица пътува до София и Гоце Делчев.

 (Ако не беше съвестен шофьор не би ли трябвало все някъде да е направил нарушение и да бъде санкциониран?)

* Байрактарски работи във вестник Топ Преса от началото на 2014 година. Една от успешните рубрики, които води е „Нагли шофьори от Югозапада“. В нея се показват снимки на автомобили паркирани върху пешеходни пътеки, тротоари, тревни площи и др. Много често в тази рубрика попадат и полицейски автомобили.

(Което 100% дразни служителите на реда!)

* В предаването „НЕУДОБНИТЕ“, на което Байрактарски бе продуцент и водещ многократно е споменавал: „Държа да ми спират на пешеходните пътеки, аз винаги го правя… така, че държа и на мен да ми се дава път…“

* Байрактарски живее в кв. „Струмско“ от 41 години. Всички го познават от дете, поради това, че той имаше музикална кариера и бе доста популярен. Съкварталците му го уважават и често го търсят, за да споделят проблеми, които да бъдат публикувани във вестника…

„Няма как да не спра на пешеходна пътека и то в старата ми махала в родният ми квартал… хората ме познават, ежедневно ме търсят, нали е срамота да не им дам път…“ Споделя нервно Байрактарски!

На 15.07.2019 г. към 11:50 часа се движех по ул. „Яне Сандански“ в района на детската градина, където има отбивка /бивша спирка/. Имаше паркиран микробус, а пред него  лек автомобил управляван от жена прави рязко обратен завой. Колата изскочи  изведнъж, при което аз натиснах клаксона и спрях на сантиметри от нея. След  150 метра видях полицейски автомобил с рег. номер „СВ 3615 МТ“ паркиран на автобусната спирка. Дадох мигач, за да отбия и да им обясня какво се е случило.  В момента на подаването на мигача полицаят махна с палката.  Започнах да им обяснявам. Стоян Гяурски ми каза, че ще ми бъде съставен акт,  заради това, че не съм пропуснал пешеходци.  Пешеходци не съм видял, не съм създал и риск за такива ако е имало.   На крачка от пешеходната пътека, на пътното платно  имаше паркирани 5 автомобила след Пътен знак В28 – „Забранено паркирането“ (Прилагам снимка). Автомобилите също ограничават видимостта, ако е имало хора които са искали да пресекат улицата. Но пак повтарям не съм видял хора на платното и не съм създал рискова ситуация.

Държа да се знае, че Стоян Гяурски живее в блок намиращ се пред моят, на същата ул. „Яне Сандански“ в кв. Струмско, тоест ние сме съседи. Това е поредното доказателство за грозния реваншизъм от страна на хора с пагони срещу мен. Независимо от решението на съда, аз ще се обърна и към по-висши инстанции.  За поведението на благоевградските полицаи ще научи и министърът на вътрешните работи Младен Маринов и Дирекция „Вътрешна сигурност“.  Категоричен е Байрактарски!!!

Силвия СТОЯНОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене