Окръжен съд-Благоевград реши: Обвиненият в изнасилване Любчо от санданското село Ново Делчево остава в ареста, въпреки защитата на топ адвоката М. Марковски

Известният адвокат Марин Марковски се появи днес в Окръжен съд Благоевград като защитник на задържания по обвинение в изнасилване Любчо В. от санданското село Ново Делчево. Той поиска по-лека мярка за подзащитния си, който е задържан преди повече от два месеца. Мярката „задържане под стража“ обаче бе потвърдена и на днешното заседание от тричленен съдийски състав, председателстван от съдия М. Коцева.

Обвиняемият пристигна окован в белезници, придружен от адвокатите и родителите си.
Припомняме, че младият мъж е в ареста от 21 септември, като първоначално бе задържан от полицията за 24 часа по обвинение в изнасилване. По-късно с прокурорско нареждане престоят му зад решетките бе удължен, а след това му бе определена и мярката за неотклонение „задържане под стража“. Тя бе потвърдена и от благоевградския окръжен съд в началото на октомври.

20-годишният Любчо бе задържан след като негова бивша съученичка се оплака в полицията, че е изнасилена. Пред униформените тя разказала, че той я поканил на купон в апартамент в Сандански, а по-късно, по нейни думи, завлякъл в мазето и изнасилил. Дали това наистина се е случило или всичко е постановка, ще стане ясно на по-късен етап.
Любчо е студент в Пловдив в университета по хранителни технологии, семейството му се занимава с отглеждане на животни, а той помага в работата.

Не е осъждан, но е добре познат на полицията и има множество криминални регистрации от разнообразно естество.
Ключов свидетел е по делото за опит за убийство на Димитър Саботанов – Саботана, по което обвиняем е Веселин Бориков, известен като Малкия Фараон, с когото тдавна са в меко казано обтегнати отношения, които ще се развалят още повече, тъй като срещу Фараона има входирана жалба и предстои да бъде повдигнато обвинение за отправени заплахи за живота и здравето на Любчо.

Вероятно двамата вече са се срещнали в ареста, след като при вчерашната акция на жандармерията в Сандански, бяха задържани братята Борикови. Не е изключено нежеланата среща между тях да е провокирала адвокат Марковски да опита да издействат освобождаването на клиента си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене