Третокурсничка от ЮЗУ в Аляска

Да се върнеш там, където е останала частица от теб. Да се чувстваш като у дома си. Третокурсничката в Югозападен университет „Неофит Рилски“ Люси се доверила на това, което и подсказало сърцето и се върнала за втора година на студентска бригада в Аляска. Първата година разчитала на разкази на приятели и най-вече на братовчед й, който също избрал Аляска за студентска бригада. Втората година й предложили да отиде на други места, но тя отново избрала приключението й да продължи на старото място.

 

Положителни емоции, приятни запознанства и истински приятелства, това са нещата, за които Люси се сеща от изминалата бригада. Тези 4 месеца, които била там са едни от най-полезните за нея в личен и професионален план, защото научила много неща, които биха й били от полза в бъдеще. Съчетала полезното с приятното. Поработила като хостеса в ресторант за 10 $ на час и касиерка в местния магазин за 14 $ на час. Но работата като хостеса не й харесала и започнала в пералното на хотелите, където работила и първата година. След това се отдала на заслужена почивка с приятели. Ходила на екскурзии в Хонолулу, Хавай, Лос Анджелис и Калифорния. Но най-много й харесало в Хавай, защото всеки ден посещавали различен плаж и обикаляли по острова. Видели красиви места с прекрасни, спиращи дъха гледки.

 

 

Най-важното, което научила е, че никога не си сам, дори и на хиляди километри от дома. „Когато се захванеш с едно такова предизвикателство, разбираш кой в живота ти е за ден и кой е за цял живот. А най-хубавото е, че един разговор с непознат, лесно може да прерасне в истинско приятелство за цял живот“, коментира Люси.

Останала  доволна от прекараното лято в Аляска и би се върнала отново. Не толкова заради парите, които се изкарват там, а заради приятелствата и контактите, които се създават с хора от различни градове на България и от други държави.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене