Топ Преса преди година ви каза че тоя е мошеник: Исмаил ходжа от село Краище върти волана без шофьорска книжка, заплашва полицаи

Ходжата на село Краище, община Белица, Исмаил Исмаилчев е заловен да шофира без книжка и си позволил да отправя заплахи към полицейски служители, за това алармираха жители на Краище, потресени от отношението му по време на проверката.

Ходжа Исмаил е спрян за проверка от полицейски патрул в следобедните часове в петък. Управляваният от него лек автомобил „Фолксваген Голф” е спрян на входа на селото, в района на бензиностанция „Бея“. При поискване на съответните документи той не е представил шофьорска книжка. В хода на проверката униформените му направили забележка, че шофира, без да е удостоверил, че е правоспособен водач, а нарушителят си позволил да ги заплаши, че ще има последствия за тях, ако го санкционират. Ходжата е задържан и отведен в полицията.

Местни коментират, че ходжа Исмаил години наред шофира, но споделиха, че няма как да знаят дали е правоспособен водач. Допълниха обаче, че ходжата е сред най-уважаваните хора в селото. Той е известен с дарбата си да бае, да отблъсква негативни влияния и да разваля магии. Според съселяните на ходжата пред вратата му винаги има хора, които се нуждаят от помощ и той откликва на всеки, без значение на религия.

В редакцията на „Струма” и преди са постъпвали сигнали за това, че ходжата на Краище шофира без книжка. Поставяни са и питания дали законът важи за всички, или хора с определени позиции са над закона.

Репортер на „Струма” потърси снощи по телефона ходжа Исмаил. Той беше уклончив в отговорите си и отрече категорично да е шофирал автомобила. Призна обаче, че няма шофьорска книжка и е имал пререкания с полицейския патрул.

„Нещата са малко преувеличени. Имахме малко пререкания, но не съм обидил или заплашвал никого. Нямам шофьорска книжка и не шофирам”. На въпрос на „Струма” защо тогава е бил зад волана, ходжата отговори: “Бях спрял с колата, не съм бил зад волана”. На следващ въпрос кой е шофирал отговорът отново бе  уклончив: “Колата беше спряла, а аз бях до колата”, и така и не стана ясно кой всъщност е шофирал.

На питане защо е задържан, ходжа Исмаил отговори, че полицаят се опитал да го засегне, обидил го и се скарали. В края на разговора отрече, че шофира години наред, без да притежава документ за правоспособност.

 „СТРУМА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене