Българският интерес е опазен – официално е закрита петицията срещу изграждането на АМ „Струма“

Комисията по петициите закри наблюдението върху строежа на АМ „Струма“. ЕК ще одобри проекта, ако отговаря на всички технически показатели и на изискванията за опазване на околната среда.

Снощи късно вечерта стана ясно, че в Европейския парламент българските представители са се преборили с фалшивите зелени относно тяхната петиция против изграждането на много нужната автомагистрала „Струма“.

Тази петиция се опита да саботира легитимния, законен български национален интерес. Защото тези, които твърдят, че тази АМ в ненужна, или са слепи, или не живеят в България. Пътят не може да продължава да минава през Кресненското дефиле, тъй като катастрофите и броят на загиналите ще продължава да се увеличава.

По време на обсъждането евродепутатът (ЕКР) и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че петицията еднозначно трябва да бъде затворена, защото се използва за вътрешнополитически натиск и за натиск върху ЕК. Той се усъмни, че целта на подателите на петицията е да провалят европейското финансиране, като отбеляза, че у нас има възможности за обезщетение на собствениците на отчуждени земи.

Евродепутатът от ВМРО/ЕКР Андрей Слабаков пък каза, че ако сега има застрашен вид в тази пътна отсечка, то това са хората. Той се позова на данни от МВР, според които никъде другаде в ЕС няма място с толкова много пътни произшествия. Слабаков призова петицията да се затвори спешно. А по-късно вечерта в своята Фейсбук страница Слабаков написа следното:

Само преди минути успяхме да спрем петицията на отровнозелените срещу изграждането на магистрала „Струма“! Петиция, която щеше да коства на всяко българско семейство близо по 2000 лв.

Благодаря на всички български евродепутати, които подкрепиха националния интерес!

Преди заседанието на Комисията по петициите евродепутатът Ангел Джамбазки написа:

Предстои да се гледа една петиция на псевдозелените изнудвачи-талибани, която е подкрепена и от някои от българските евродепутати. Чрез тази петиция се опитват да спрат завършването на магистрала „Струма“. Парадоксално, но петиционерите и евродепутатите, които пробутват петицията, всъщност са на път да попречат на дострояването на магистралата във всичките ѝ варианти.

Тези НПО-та, които пречат са оплетени като калчища в една организация от неправителствен сектор, фирми и политика. Тези същите пречат за „Струма“, взимайки пари отвън. Така както се опитват да пречат на нови лифтове на Банско и Витоша. Винаги взимат пари отвън, за да пречат на българска инфраструктура да се развива.

Когато не се построи нашата магистрала, интерес имат Сърбия и Гърция, които си строят магистрала, за да могат да отклонят китайското карго да стига до Дунава през Гърция, Македония и Сърбия, а не през България. Абсурдно е и твърдението им, че няма нужда от построяване на магистрала „Струма“. На съвестта на тези хора ще тежи освен съсипване на част от българската икономика, но и смъртта на много хора в Кресненското дефиле!

Тази петиция не трябва да бъде допускана. Затова разумно мислещите български европейски представители сме се обединили и ще им дадем отпор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене