Делото за имущество за 4,2 млн. лева на братя Галеви цикли от 5 г.

Делото за отнемане имущесто за 4,2 млн. лева на братя Галеви, което се води от 2012 г. в окръжния съд в Кюстендил, ще продължи през февруари догодина, обявиха от състава. Досега са проведени над 40 заседания, а финалът на процеса едва ли е близо, казват магистрати. Съдът издаде на три вещи лица удостоверение, с което да получат достъп до банкови сметки на двама от ответниците по делото. Оказа се, че съдебна поръчка относно разпит на двама свидетели на Сейшелите не е изпълнена от компетентния орган на тази република и беше определен краен срок за изпълнението й, като се счете, че събирането на тези доказателства представлява особена трудност, но се очаква тази поръчка да бъде изпълнена до следващото заседание по делото за 21.02.2020 г.

В началото на процеса бе дадена възможност на служебните защитници на Галеви да пътуват до Сейшелите, до Кипър, до Британските и .Вирджинските острови, за да са на разпита на свидетели и да зададат въпросите си. Тогава адвокатите отказаха – видя им се доста скъпа такава „командировка“.

Делото е заведено от извистната тогава като комисията „Кушлев“ срещу бившите барети Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества, искът е мотивиран на 800 страници.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от май 2012 година, след като влезе в сила присъдата им за по 5 години затвор за двамата за организиране и ръководене на престъпна група. От тогава са обявени за международно издирване, което не дава никакъв резултат. А в Дупница са убедени, че „един ден те ще се върнат – просто изчакват кога“./Кmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене