Отново с крадени дърва е арестуван околийският апаш Никола Дамянов, горското му  конфискува 4-та  поредна кола

Никола Дамянов известен в гоцеделчевско като“ околийския  апаш“ е арестуван за пореден път в РУ Гоце Делчев .

Той е  спипан отново с крадени дърва за огрев натоварени в  багажника и купето на лекият му автомобил комби съобщиха запознати .

Дамянов е прибран в полицейското управление в Гоце Делчев със заповед за задържане  до 24 часа .

Заедно с него  рендосва полицейския нар и циганина Ангел  на който полицаите уточняват произхода и собствеността на резачката с която са били спипани двамата .

Междувременно стана  известно ,че  колата с превозваните дърва за огрев е  конфискувана от  Горско стопанство  Гоце Делчев . Това било 4-я конфискуван  автомобил комби на Дамянов след залавяне с крадени  дърва за огрев . „ Той с парите  от крадените дърва  набързо си купува  друг автомобил и продължава  апашкия си бизнес . В двора на Дамянов има  крадени дърва за огрев за 50 години напред  ако той ги ползва за собствени нужди „ коментират съседи  които  разказват че каквото попадне пред погледа на „околийския крадец“ Дамянов  той не му прощава . С крадени количества дърва  той е бил залавян и в Санданския и Банския регион но до ефективни присъди до сега не се е стигнало . Срещу него е образувано бързо производство  но  съседите му са категорични ,запознати с предишните му   санкции ,че в съда отново ще мине  само с глоба .

Припомняме , че Никола Дамянов е съпруг на добилата скандална известност  Христина Дамянова  която ужили с бързи кредити  около 100 шивачки и близки на тях семейства им от общините Гоце Делчев , Хаджидимово , Гърмен и Сатовча .

Като тяхна шефка  Дамянова  измами шивачките да й теглят бързи кредити  като  предават  на нея  изтеглените суми  с обещания ,че тя ще покрива вноските .

Лъжата обаче  просъществува месец два ,докато на ужилените започнаха да им звънят  от  финансовите институции за незабавно  покриване на вноските по кредите им .

Те са теглили  за  бившата си шефка от 800 до 15 000 лева в различни финансови институции за бързи кредити – “Сити кеш”, чиито бивш служител е Дамянова, “Изикредит”, “Креди Хелп”, “Микрокредит”.

В последствие Христина Дамянова  заряза съпругът си и замина на работа в чужбина уж да изкарва пари да се издължава на кредиторите  си .

 Прокуратурата в Гоце Делчев образува разследване по случая с измамените  с бързи кредити  от Христина Дамянова  но до сега няма никакво движение .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене