Кметът Владимир Москов събра на земляческата среща „Гоцеделчевци”

За десети пореден път граждани, родом от Гоце Делчев и региона, които вече са напуснали пределите на града, проведоха годишна земляческа среща, съобщава БГНЕС.

Символичният домакин е дългогодишният кмет на града Владимир Москов, който посрещна стотиците свои съграждани, сред които бизнесмени, политици, адвокати, учени, медици, военни, културни дейци и др.

„Земляческата среща се провежда от десет години, но последните три придоби по-голям мащаб”, каза за БГНЕС Илияна Цирова, която участва в организирането.

Идеята е да се съберат всички хора от Гоце Делчев и региона, за да се сформира едно общество, в което да се запознаят и обменят контакти и в бъдеще да си бъдат полезни. Според Цирова последните 3 години на срещите са присъствали над 1000 души.

Сред уважилите събитието е адвокатът Айред Гюрова към Софийска адвокатска колегия, която живее в столицата повече от 20 години. Тя е сред първите, които са учредили сдружението на гоцеделчевци. Спомня си, че на първата среща са дошли 200-250 души и с всяка изминала година техният брой расте.

„Радваме се като се видим хора, които не сме се виждали повече от 10 години, макар че живеем в този космополитен град София. Срещаме се, споделяме си идеи и мнения”, заяви адвокат Гюрова.

Преди 3 години се учредява и Инициативен комитет „Гоцеделчевци”, в чието управление има все повече млади хора, които с енергията си правят движението все по-популярно, отбеляза адвокатът.

Политикът Богдан Боцев също е част от популяризирането на каузата да се срещат повече гоцеделчевци.

„Хората от Гоце Делчев са истински патриоти и обичат града си. Голяма част от тези хора, помагат за развитието на общината”, посочи той.

Боцев, който до преди 3 години е бил заместник-кмет, смята, че градът се развива, но има и своите проблеми, за които трябва да се работи. На дневен ред според него е хубаво да има поне още един голям инвеститор.

„Направихме доста неща, обновихме болницата, имаме програма, по която подпомагаме млади лекари-специализанти. След това те се връщат да работят в града”, каза още народният представител от левицата. /БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене