Теснолинейката за Добринище отново се превръща в шейна, Дядо Коледа ще раздава подаръци

И тази година теснолинейката по линията Септември-Добринище ще се превърне в шейна. В навечерието на Рождество Христово и Нова година Гражданско сдружение „За теснолинейката” отправя покана към малки и големи да се потопят в магията на Малкото влакче, което пътува през три планини, две котловини, шест реки, седем градчета, множество села, тунели и мостове.

Празничното приключение ще започне по традиция от гара Септември на 14 декември в 08:45 часа и ще продължи през целия ден на борда на влак „Родопи” – до крайната гара Добринище и обратно. По време на пътуването едни от най-чаканите и важни пътници във влака ще бъдат Дядо Коледа и Снежанка. За малчуганите ще има много подаръци и изненади.

Уютните и топли вагончета, горещата пара и зимната гледка наоколо ще направят пътуването наистина приказно за децата и техните родители, обещават от Гражданско сдружение „За теснолинейката”.  Вълшебното пътуване е само за 6,50 лв. в посока. Малчуганите до 7-годишна възраст пътуват безплатно.

За влак „Родопи” има връзка от и за гарите София, Пловдив и Пазарджик – сутринта и обратно вечерта. Може да се качите на влак от София, Пловдив, Пазарджик или от началната гара за теснолинейката – Септември. Може да пътувате до определена точка по маршрута или през целия ден до Пирин и обратно. Влак „Родопи“ – в 8:45 от Септември, е редовен и за него се продават билети от всички каси в страната.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене