Открит урок на тема „Богатството на природата и нейното опазване“ проведоха учителите от Трето ОУ Славка Жостова и Мария Калайджиева

Днес в Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев, се проведе открито занятие в ІV „б“ и ІV „в“ класове в група за целодневно обучение, в час за занимания по интереси.

Темата на откритото занятие бе: „Богатството на природата и нейното опазване“ и бе проведен от учителите Славка Жостова и Мария Калайджиева.

Целта на занятието бе: четвъртокласниците да се запознаят с природното разнообразие на Пирин и факторите, от които то зависи; да се запознаят със значението на природното разнообразие за човека и да осъзнаят ролята на природното разнообразие за бъдещето на планетата и човечеството.

Учителите предложиха на своите ученици и мултимедийна презентация, съдържаща богата информация и снимков материал за дяловете на Пирин (Северен, Среден и Южен Пирин), факти за дяловете на Пирин, езерата, реките.

Ученици от своя страна разказаха за своите лични преживявания в Пирин, което направи силно впечатление на техните връстници и на публиката.

На занятието присъстваха г-жа Мариана Халачева – директор на Трето ОУ, заместник директора г-жа Мурджева и много учители от начален и прогимназиален етап на обучение.

Във втория час за заниманията по интереси учениците предстои да се запознаят с флората и фауната на Пирин и с начините за опазването на всички защитени растителни и животински видове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене